Under vistelsen

På rummet

På rummet

Vandrarhemmets boenden är generellt av enkel standard. Förhoppningen är dock att det ändå ska upplevas trevligt och vilsamt att bo här. Alla rummen på vandrarhemmet är rökfria. Det saknas WiFi på hela vandrarhemmet, men det finns gott om läslampor och t.ex. böcker att låna om man vill söka sig tillbaks till den analoga tillvaron.

I köken

Köken är enkla och innehåller kylskåp, spis, micro, kaffe- och tekokare samt porslin/bestick. Varje sällskap förfogar över en kylskåpshylla, så det går normalt inte att storhandla. Det finns också en mindre frys lämplig för frysklampar. Spisarna har timer som man måste trycka igång för att spisen ska kunna användas. Eftersom köken används gemensamt av vandrarhemmets gäster, är det viktigt att alla hjälps åt att hålla ordning efter sig.

I trädgården

Det finns trädgårdsmöbler att använda, och dessa får naturligtvis flyttas runt i trädgården om man finner någon utsikt särskilt tilltalande. Det finns kubbspel och krocket att låna, om man till äventyrs vill tvåla dit sitt sällskap eller rent av någon annan gäst.

Brandskydd på Vandrarhemmet Ölands Skogsby

Varje rum har brandvarnare. Utvändigt finns brandsläckare lättillgängligt. I köken finns brandfiltar. Ett större utrymningslarm finns också. Skulle brand uppstå och vi måste utrymma lokalerna, så är uppsamlingsplatserna flaggstången vid vägen samt stora fältet i öster.

Mobiltelefoner får laddas antingen på kvällen eller på morgonen, men får inte sitta på laddning över natten (enligt brandinspektören är mobiltelefoner som överhettats vid laddning frekvent återkommande orsaker till utryckningar). Levande ljus får inte användas på vandrarhemmet.

Avfall och återvinning

Eftersom livet på vandrarhemmet till största del innebär självhushåll, uppkommer naturligtvis en hel del avfall som måste tas om hand. Under respektive diskbänk finns en behållare för matavfall och en soppåse för restavfall. Men Sverige är väl utvecklat ifråga om återvinning och det allra mesta kan tas tillvara. Pappersförpackningar typ äggkartonger, mjölkpaket etc. läggs i en papperskasse. Utanför köken finns behållare för glas, metall, plastförpackningar och pant. Tack för att Ni hjälper Vandrarhemmet Ölands Skogsby att hjälpa miljön!

Frukost

De allra flesta gäster väljer att ordna sina egna måltider i något av de gemensamma köken. Men det går också bra att köpa en mindre frukost. Vandrarhemmet kan då erbjuda exempelvis kaffe, te och ostfrallor.