Boka boende

Hur bokar man boende på Vandrarhemmet Ölands Skogsby?

Bokningsförfrågan görs antingen via e-post till info@vandrarhskogsby.se, eller ring 0485-38395 (mellan kl 9-12 och 15-19).

Betalning sker på plats under vistelsen, med antingen Swish eller kontant (SEK). Det går inte att betala med kort.

Avbokning ska ske senast kl 18 dagen före ankomst. I annat fall tas avgift ut för bokningens första natt.

Vilka boendealternativ finns att välja mellan?

Vandrarhemmet Ölands Skogsby har flera olika typer av boenden; tvåbädds-, fyrbädds- och fembäddsrum. Alla boenden har toalett, men fyrbäddsrummen har även dusch.

Några få av tvåbäddsrummen är också möjliga boenden ifall man har sin hund med sig. Det är då viktigt att det framkommer vid bokningsförfrågan.  

Tvåbäddsrum i annexet, 1-2 personer - 580 kr/rum/natt

Rummen innehåller två enkelsängar med resårbotten samt bäddmadrass, täcke och kudde. Varje tvåbäddsrum har även WC, men dusch återfinns i en närliggande byggnad. Rummen är möblerade med nattduksbord, stol och en klädhängarstång. Tips när det är dags att sova: håll dörren in till toaletten stängd, så slipper ni höra vad grannarna tänker. Byggnadens ventilationstrummor misstänks vara källan till viss lyhördhet…

Tvåbäddsrum i annexet
Tvåbäddsrum i annexet med lakanset som finns att hyra
Tvåbäddsrum i annexet
WC i tvåbäddsrum i annexet

Fyrbäddsrum i Token - 780 kr/rum/natt

Rummen innehåller två klassiska våningssängar, där underslafen har dubbla madrasser till förmån för vuxna ryggar. Överslafen har enkelmadrass och lämpar sig bäst för ungdomligare generationer. Rummen har bord och fyra stolar samt nattduksbord. Härutöver även en enklare garderob samt en klädhängarstång. Fyrbäddsrummen har WC och dusch.

Tokenskylt av återvunnet material
Våningssängar i Token
Token, vy från sängar
Token, bord och stolar
Token, WC och dusch

Boendena i Brygghus och huvudbyggnad

Här kommer publiceras tillgängliga boenden för respektive byggnad, så snart brandinspektören har godkänt vissa dörrars brandklassade egenskaper.

Lakanset och handdukar - 150 kr/set

De allra flesta gäster tar med egna lakanset/handdukar. Men har man inte det behöver man hyra (det är inte tillåtet att använda sängarna utan lakanset). Sängkläder såsom lakan, påslakan och örngott liksom stor och liten handduk kan hyras och kostar 150 kr/set.

För de fall man har bokat djurvänligt boende, och följaktligen har sin hund med sig, går det tyvärr inte att hyra sängkläder (beroende på att hundhår är svårt att få bort vid efterbehandling/tvätt). Saknar man sängkläder får detta istället köpas loss på vandrarhemmet (400 kr/set).

Kaffe/te och en smörgås - 60 kr

Vandrarhemmet kan erbjuda kaffe/te och en ostfralla, om man som gäst inte vill tillreda frukosten själv i något av de gemensamma köken.

Slutstäd - 150 kr/tvåbäddsrum; 300 kr/fyrbäddsrum

Ibland kan det vara bråttom iväg, och då vara skönt att kunna lämna rummet utan att ha sopat golvet, skakat täckena eller städat toalett och handfat etc. Då finns möjlighet att köpa den städservicen